Tudod-e? Női részleg 2. rész

női részlegTippek menzesz idejére

Bizonyára már jól ismered a lehetőségeidet, én mégis úgy gondoltam, hogy összeszedem egy bejegyzés erejéig a fontosabb jó tanácsokat és egy kis enyhítő segítséget.

Neked kell eldöntened, hogy mennyire elviselhetőek a menstruációs görcseid, fájdalmaid, és annak függvényében válassz megoldást rá. Bármi kérdésed lenne konzultálj orvosoddal, gyógyszerészeddel.

 

Mivel enyhítheted menstruációs fájdalmaidat?

Hagyományos fájdalomcsillapítókkal.

Görcsoldókkal.

Kombinált készítményekkel (fájdalomcsillapító és görcsoldó hatóanyagot is tartalmaznak).

Léteznek menstruációs, “melegítő” tapaszok is.

 

Milyen „egészségügyi csomagot” érdemes magadnál tartanod a nehéz napokon?

Azt javaslom használd a számodra legmegfelelőbbet. Egyeseknek az egészségügyi betétek váltak be, míg mások a tamponra esküsznek tisztasági betéttel kombinálva. A lényeg, hogy a menstruációs vérzésednek és az életmódodnak, kényelmednek megfelelő terméket válassz.

Egyre jobban terjednek az úgynevezett menstruációs kelyhek is.

Érdemes magadnál tartanod intim törlőkendőt is.

Egy régebbi bejegyzésemben részleteztem, hogy nem szabad túlzásba vinni az intim higiéniát, ugyanis ez is árthat a nagyon érzékeny hüvely flórának.

Azonban az egészséges intim higiénia betartása fontos, különösen a menstruációs napokon, mivel olyankor még inkább sebezhetőbb a női test fertőzések terén, ezért oda kell figyelni. Tampon vagy egyéb egészségügyi termék cserélése előtt és után mindig alaposan moss kezet, szappanos meleg vízzel (sima szappan, vagy folyékony szappan, a lényeg, hogy nem elegendő a csapvíz!)

Bízom benne, hogy ma már nem történhet meg egy nővel, hogy menzesz idején igénytelen mosdóba kényszerülne, ha mégis olyan helyre tévedsz, ahol nem áll rendelkezésedre kézmosó folyadék, sem szappan, ezen esetek elkerülésére javaslom, hogy tarts magadnál egy kis mini szappant és/vagy kézfertőtlenítőt.

Olvasd el a női részleg első részét is!

Kiemelt kép: Pixabay

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.