Pénteki gondolatok

pénteki gondolatokEzen a pénteken néhány elmélkedős gondolattal szeretnék kedveskedni neked a jól megszokott „Cucu” stílusban.

Mikor körülölel a magány érzete, a zakatoló szív lecsendesedik, a háborgó elme megnyugszik, s a csendben felfedezed a már régóta kutatott válaszokat.

Olykor a magány hideg érintése által leled meg igazán önmagadat, és akkor jössz rá, hogy mire is vagy képes, egyedül a belső erőd által.

Ne félj elszigetelődni a mindennapos zajforrásoktól, mert a csendben rátalálhatsz olyan örök érvényű igazságokra, melyeket csak önmagadban lelhetsz meg a befelé figyelés által.

Csak olyan dolgok, személyek, történések lehetnek ihletet adó források, melyek elég erőteljesek ahhoz, hogy mélyen megérintsék a szívedet.

Olykor csak álarcban leljük meg igazi énünket.

Miből meríts erőt, ha már minden összedőlni látszik? A megálmodott céljaidból, azért hogy egy nap elégedetten tekinthess vissza arra az órára, amikor úgy érezted minden elérhetetlen.

A zene képes ösztönözni, de egyúttal a mélybe is taszíthat. Megteremti a számodra tökéletes hangulatot, mely összhangban van a belső világod minden rezdülésével. Egyfajta tükörként funkcionál, s olyan képet fest le a képzeletedben, melyet együtt alkottatok meg.

Amikor a leggyönyörűbb dallam, amit valaha is hallottál megtöri a csendet, onnantól a lelked csillapíthatatlan vágyat érez azért, hogy újra átélhesse, hogy újra meghallhassa.

Ne félj megküzdeni a félelmeddel, meglehet, hogy csak számodra tűnik legyőzhetetlennek, de amint közelebbről is megpillantod, észreveszed a gyengeségeit, a sebezhetőségét. S ettől egészen emberivé válik.

Gyakran eltűnődnek azon, milyen lehet a feltétel nélküli szeretet megtapasztalása, pedig a válasz közelebb van, mint gondolnák. Egy anya éppen úgy szeretheti gyermekét, minden idejét, erejét feláldozva, önmagát háttérbe szorítva. Mi ez, ha nem önzetlen, s feltétel nélküli szeretet?

Tetszett a bejegyzés? Olvasd el a motivációs gondolatok az életről címűt is!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.