Motivációs merengések

motivációs merengések

Mi a siker? Siker az, ha nem adod fel, és a hosszú fáradságos munkád végre elismerésre lel. Az is siker, ha a terved egy nagyobb célt szolgál, nem csupán önző egyszemélyes célokat.

Feladni néha nehezebb, mint a küzdelem maga. Az örökké hajtó belső erő néha nagyobb teher tud lenni, mert nem engedi, hogy lezárd, elengedd, és szabad légy.

Tudni kell tehát, hogy mikor van itt az ideje a feladásnak, de azt is, hogy mikor nem.

Azt mondják igazán akkor szabadulunk fel, ha elfogadjuk az esetleges rosszat is, mint lehetőséget, nem csak a pozitív kimenetelt. A tagadás nem visz előbbre, viszont hátráltat, ledermeszt és nem enged tisztánlátást.

Mi a tagadás? Az érzések elrejtése önmagunk elől? Vagy ez inkább amolyan megvezetés, hogy könnyebb legyen? A hamis illúzió mégsem szolgáltathat biztonságot, hiába is olyan csábító időnként. Kézenfekvő lenne mindent cukormázzal bevonva tálalni, de attól még nem az a valódi igazság. Csak egy gondosan elfedett valóság.

Az élet célja nem az, hogy mindig minden helyzetben tökéletes döntést hozzunk, hanem az, hogy felismerjük a hibákat, és hajlandóak legyünk változtatni, fejlődni, meghaladni önmagunkat másokért.

Szereted az eldöntendő kérdéseket? Igen-nem. Vagy ez vagy az, nem létezik más opció. Vajon tényleg csak két lehetőség közül választhatunk, vagy a kérdés van rosszul feltéve. Mi van, ha mégis létezik egy harmadik lehetőség, amivel kitágul a világ?

Néha többet ér egy jókor kimondott mondat, egy apró kis kedvesség, mint egy óriási ígéret, amely végül csalódást okoz.

A csalódás egy olyan érzés, amelyben egyszerre vagy megbántott, cserbenhagyott, megvezetett és magányos.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.