Miért olyan sok a válás? Mit tehetünk egy jól működő kapcsolatért?

miért olyan sok a válás?Hogyan éljünk másképp, mint az átlag?

A mai világban egyre kevesebb jól működő házasságot találunk.

Vajon mi az ő titkuk? Mit kell tenni a hosszú, boldog kapcsolatért? 

Az biztos, hogy sokat számítanak az otthonról hozott értékek, a szülői minta. Természetesen rossz mintával is felül tud emelkedni az ember, ha úgy dönt, hogy ő mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kövesse az otthon látottakat. Viszont neki jóval nehezebb lesz rendezett életet élni. Fontos, hogy a két fél összhangban legyen, ez nem azt jelenti, hogy mindenben egyet kell érteni, de össze kell csiszolódniuk.

Nem szabad hagyni, hogy egy harmadik fél beleszóljon két ember kapcsolatába. Egyre gyakoribb jellegzetesség, hogy a szülők vagy a barátok bele akarnak szólni a másik életébe. Ne hagyjuk! Igenis két ember dolga ez, és ha ők szeretik egymást, megbíznak egymásban, a harmadik fél próbálkozása nem érhet célba. Erélyesen meg kell mondani, hogy ez a feleségemre/vagy férjemre és rám tartozik, vele beszélem meg. Minden kapcsolatban vannak nehéz időszakok, ettől még nem az a megoldás, hogy otthagyjuk a másikat és elválunk. Küzdeni kell, meg kell próbálni kicsit figyelmesebb lenni a másikkal, minden apróságot megbeszélni, több közös programot szervezni. Akár egy kirándulás, egy wellness, bármi. A lényeg, hogy legyenek élmények, ne laposodjon el a kapcsolat.

Amikor érezzük, hogy kicsit szürkébb akkor bátran tegyünk lépéseket a láng újraélesztése érdekében. A hullámvölgyek és hegyek váltakozása természetes, nem lehet az ember folyamatosan elégedett.

Szeressük a társunkat, álljunk ki mellette és tartsunk ki a rossz időszakokban is. Nem szabad rögtön megfutamodni.

Ettől függően van egy határ, mikor már nem lehet helyrehozni a dolgokat, vagy olyat tett az illető, amit nem lehet csakúgy elnézni. Olyan esetben sajnos el kell engedni a másikat, ezt mi magunk érezzük.

Rengeteg ember megfutamodik, mert ezt látta otthon, ezt látta mindenütt a környezetében, ezért még inkább hangsúlyozni kellene a szülők feladatát, nem mindegy mit lát a gyerek. Felnőttként is hatással lehet rá tettünk, rossz döntéseink. Próbáljunk meg jó példát mutatni neki, amennyiben nem sikerül, beszéljünk vele, hogy az ő élete ettől még lehet egészen más.

Ne rettegjünk a jövőtől, ha harmonikus a kapcsolatunk, higgyünk benne, hogy az apró nézeteltérések ellenére is jól fog működni, ez csakis rajtunk múlik. A kommunikáció és a megértés a kulcs.

Fotó: Pixabay

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.