Miért írok becenéven?

miért írok becenévenBizonyára elgondolkodtál már azon, hogy valójában ki a csuda lehetek és miért írok a becenevemen.

Éppen ezért, hogy ne legyek számodra annyira idegen, megmagyarázom egy bejegyzés erejéig.

Azon a napon, amikor megszületett a gondolat miszerint blogírásba kezdek, rájöttem arra is, hogy én nem a saját nevemen akarom mindezt, egyrészt amiatt hogy ne kelljen a személyes dolgaimról, magánéletemről mesélni, másrészt az nem is tartozna bele a tervembe.

A fő célom az, hogy segítő szándékkal hasznos dolgokról írjak, nem csak a szakmámat konkrétan érintő témákról, hanem néha egy picit elkanyarodva is attól.

Legfőképp azért választottam az egyedi néven való blogolást, mert azt szeretném, ha az írásaim miatt kedvelnél meg, nem pedig a személyem által. Az igazság az, hogy nem kellene számítania milyen korú vagyok, hogy nézek ki, alacsony vagy magas, esetleg barna vagy szőke a hajszínem, és pontosan milyen keresztnévre hallgatok.

Úgy gondolom, ha elég sok bejegyzésemet elolvastad, valamilyen kép biztosan kialakult már a személyemről, és él egy karakter a fejedben rólam.

Bízom benne, hogy a cikkeimből így is átjön az, hogy milyen vagyok, sokszor direkt azért választok bizonyos témákat, mert azáltal próbálok meg rávilágítani egy-egy fontosabb értékre, vagy olyasmire, amit én magam tartok lényegesnek.

Az is az okok közé tartozik, hogy nem akartam egy csak szakszavakat tartalmazó szakmai oldalt létrehozni, az is fontos, de én érdemesnek tartom kicsit emberibb oldalról is megvilágítani ezeket a mindennapos témákat.

Igyekszem minden szempontból építően hatni rád.

A tegezős formát is amiatt választottam, (bár én inkább magázós vagyok, a munkában ez alapelv nálam, az interjú típusú bejegyzések esetén is), mert magának a blognak a hangvételét talán személyesebbé varázsolja. Könnyedebb és gördülékenyebb lesz.

Személyes találkozás esetén valószínűleg meghagynám a magázós formát, hiszen egy olyan helyzet megköveteli, de a szabadidőmben nem akarok extrán hivatalos lenni, főleg veled nem, aki a blogomat olvassa.

Örülök, ha így is bizalmat szavazol nekem, és barátságosan állsz az oldalamhoz, meg a bejegyzéseimhez.

Idővel megtörténhet, hogy egy-egy helyen feltűnik a nevem, de én mégis azt szeretném ha Doktor Cucuként ismernél meg és így lennék a számodra személytelenül, de mégis egyedi karakterrel felruházott egyén, a te gyógyszerészed.

Később készülni fog több kiegészítő rész is, például lesznek majd szavazások, kvízek, és időnként elmesélek egy-egy apróságot magamról, ami nem annyira belső, személyes információ, csak épphogy egy kis érdekesség, hogy enyhüljön az „ismeretlen” érzés.

 

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.