Melyek a teázás előnyös hatásai?

teázásTeázni minden évszakban jó, de talán a legelterjedtebb az őszi, téli borongósabb időszakban, ugyanakkor nyáron sem kell teljesen lemondanunk a teafogyasztás örömeiről, hiszen frissítő gyümölcsteák lehűtve is fogyaszthatók, ha éppen olyan formában esne jól.

Nézzük meg néhány előnyös tulajdonságát.

1. Általa több folyadékot fogyasztunk. Csupán vízből nem biztos, hogy könnyű meginni a 2-3 litert, ennek megfelelően tökéletes kiegészítői lehetnek a különféle teák.

2. Széles paletta révén egyedi ízlések és kívánalmak kielégítése. Elérhetőek gyümölcsteák, zöld teák, fekete teák, gyógyteák, exkluzív egyedi ízzel és aromával rendelkező különlegesebb teák is.

3. A gyógyteák számos probléma esetén mérsékelhetik a tüneteket a meglévő pozitív hatásuk alapján.

4. Bizonyos betegségek kiegészítő kezeléseként is alkalmazhatóak. (Ugyanakkor mindig óvatosan és körültekintően kell megkezdeni a használatukat, és utánajárni a szedett gyógyszerekkel, étrendkiegészítőkkel egyidejűleg fellépő kölcsönhatásoknak! Bizonytalanság esetén konzultáció orvossal, gyógyszerésszel!)

5. Jót tesz a testnek és léleknek egyaránt. Egyesek frissítő, élénkítő hatásúak, mások pedig nyugtató, relaxálóak.

Hasznosak lehetnek egy olyan szituációban, amikor fokozott mentális megterhelésnek van kitéve az ember, nagyfokú figyelemre, koncentrációra van szükség, ugyanakkor egy túlhajszolt nap után választhatunk nyugtató hatásúakat is.

6. Egyes emberek külön kis rituálékat alakítanak ki a teafogyasztásuk kapcsán.

Számos kiegészítővel, akár kekszekkel, süteményekkel fel lehet dobni a hangulatot.

7. Aki szeretne egy kicsit kimozdulni, ellátogathat teaházakba is, egy közös időtöltés részeként megfelelő választás lehet. Az együtt töltött idő erősíti az emberi kapcsolatokat, és segít kicsit kilépni a mindennapos hajtásból.

Kiemelt kép: Pixabay

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.