Lennél valaki más?

lennél valaki más

Lennél valaki más? Járnád másvalakinek az útját?

Sokat gondolkoztam már azon, hogy vajon milyen módon lenne legkönnyebb leküzdeni az irigységet. Nevezhetjük féltékenységnek is.

Hányszor megtörténhet, hogy egy híresség vagy gazdagabb egyén láttán elfog az a fojtogató érzés, pedig ha jobban belegondolunk, egyszerűen csak bele kell képzelni magunkat az ő helyébe.

Vajon tényleg én is olyan életre vágyom? Engem boldoggá tenne, ha házam lenne lakás helyett, ha egyedülálló lennék családos helyett, vagy fordítva?

Könnyű irigyelni más emberek életének bizonyos részeit, de az az igazság, hogy nekik sem csak annyiból áll, mellette sok olyan tényező is jelen lehet, ami szintén nehézség. Senkinek sem tökéletes az élete, lehet, hogy látszólag valamiben könnyebb adott személynek, de biztos vagyok benne, hogy más területen viszont jóval nehezebb.

Nem létezik könnyű élet, viszont van választásunk, és tehetünk azért, hogy amilyen életet elképzeltünk magunknak az meg is valósuljon.

saját út

Mi a legfontosabb cél?

Szerintem első és legfontosabbnak az egészségnek kellene lennie, ha ez teljes mértékben már nem szerezhető vissza, akkor a további romlás megakadályozása.

Ezen kívül szintén nagyon fontos, hogy a talentumainkat kiteljesítsük, azaz kamatoztassuk. Legyen egy út kijelölve, és ha lehet mindig tisztázzuk magunkban, hogy jó irányban haladunk-e, valóban az a helyes számunkra.

Az önfejlesztés és az önmagunkkal való harmónia alapja nem a pénz, meg a külsőségek, hanem a saját elvárásaink teljesülése. Egyénenként különböző kinek mi a fontos, milyen rangsorokat állít fel magának az életében. Ezért nem érdekes, hogy mije van a másik embernek, ezért felesleges egymáshoz hasonlítgatni magunkat, mert végül úgyis magunk vagyunk és a saját céljaink.

A minap hirtelen magam elé képzeltem egy ismerősöm életét. Belegondoltam, hogy ami szerintem neki nehéz és könnyű, nálam éppúgy fennállnak csak más formákban, viszont nem akarnám elcserélni az én életemet az övére, mert az már egy egészen másfajta élet. Éppen ezért, ha úgy érzed semmi sem megy, vagy valaki igazságtalanul szerencsésnek tűnik, gondolj bele, hogy valójában a látszat mindig csal, és talán sokkal inkább lenne küzdelmes valaki más útját járni, mint a sajátunkat.

Állítsd fel te is a saját elvárásaidat, szabd meg a céljaidat, és igyekezz minden egyes nap feléjük. Engedd el az érzést, miszerint másnak jobb, könnyebb, színesebb, drágább stb.

Ne feledd! A legnagyobb kincs, mindig az egészség, és az élő kapcsolatok (emberekkel, állatkákkal), a tárgyak sohasem képesek hosszú távú boldogságot hozni, az csupán mulandó és átmeneti.

Ettől persze még vágyhatsz egy komfortos lakásra, megteremthetsz magadnak egy kedvezőbb környezetet, de sose felejtsd el, hogy az igazi kincsek nem pénzben mérhetőek.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.