Lehangolt vagy? Ezeket próbáld ki!

lehangolt vagy?Mi az, ami segíthet? Nincsen konkrét recept, de tehetsz néhány kísérletet a javulás érdekében.

Menj ki a szabadba! A természetnek pozitív hatása van testre és szellemre egyaránt, kicsit feljavíthatja a lehangolt kedvedet.

Nézd meg a kedvenc filmedet, egy részt a kedvenc sorozatodból!

Lehet, hogy már unod a kedvencedet, akkor válassz az ízlésednek megfelelő kategóriájú filmet, ha a vígjátékot szereted akkor olyat, ha inkább a természetfilmeket, akkor válaszd azt.

Sőt a megszokottnál eltérőt is kipróbálhatsz, lehetséges, hogy meglepően szokatlanul, de mégis pozitív hatást váltana ki belőled.

Hallgass zenét!

Szentelj időt kedvenc hobbidnak, mint pl. rajzolás, festés, fotózás, blogolás, zenélés stb.

Ülj be egy teaházba/kávézóba! Mozdulj ki!

Menj el fodrászhoz! Egy új frizura, vagy csak fazonigazítás, esetleg sima vágás is sokat javíthat a hangulatodon, hiszen jó érzés, ha valaki egy-egy óra erejéig csak téged kényeztet, ráadásul a lelkednek is jót tesz, ha időt szakítasz önmagadra, a tested ápolására is!

Wellness, masszázs! Iktass be időnként egy kis hétvégi pihenést!

Mozogj!

Rakj rendet a lakásodban! Egy rendezettebb környezetben nagy rá az esély, hogy jobban fogod érezni magad, ugyanakkor nem mindenki ért ezzel egyet, van olyan ember, aki imádja a káoszt és örömét leli a rendezetlenségben.

Szervezd meg jobban a napjaidat! Sokan amiatt is lehangoltabbak, mert nap végére iszonyatosan elfáradnak, kimerülnek, ilyen esetben rengeteget segíthet, ha előre megtervezett napirendi beosztást készítesz. Ezáltal hatékonyabb lehetsz a napi teendőidet illetően, sőt a munkádban is.

A jól szervezettség stabilitást, rendszert, megnyugvást sugároz. Nem fogod azt érezni, hogy folyton elúszol az idővel, és azt sem tudod mibe fogj bele elsőként.

A tested ápolása, karbantartása mellett az elméd állapotának szinten tartására is oda kell figyelni.

Fejts rejtvényt, szókirakózz vagy játssz a set nevű logikai feladvánnyal. Bármi megteszi, a lényeg az, hogy szeresd és örömteli legyen az agytorna. A sikerélmény jót tesz, alapból a legtöbb ember szereti a játékokat, a versenyt, igyekeznek jól teljesíteni. A fejlődés növeli az önmagadba vetetett hit erejét.

Ha nem szeretsz vagy éppen nincs kedved kimozdulni, akkor vegyél egy forró fürdőt otthonodban, használj különféle fürdősókat is!

Nincs elég erőd főzni? Akkor ülj be egy étterembe, akár egyszerűbb falatozóba, hívd el ismerősödet is vagy hogyha magányra vágysz otthonra is rendelhetsz valami finomat.

Aludj többet! Amennyiben időd engedi akár délután is ledőlhetsz egy fél órára. Már egy rövidebb pihenés is csodákra lehet képes.

Tekints ki az ablakon, nézd az embereket. Biztos vagyok benne, hogy látni fogsz valami olyan cselekvést vagy szituációt, ami megnevettet. Itt most nem arról beszélek, hogy ki kell nevetni az embereket, mert szó sincs arról, csupán figyeld meg a környezeted, talán jobb kedvre derít (pl.: egy helyes állatka látványa sétáltatás közben). Megmutatja, hogy nem vagy egyedül, másnak is lehetnek problémái, másnak is lehetnek rosszabb napjai, de végtére mindannyiunknak meg kell birkóznia a nehézségekkel, és mindig van segítség, csak rá kell lelni.

Ezeken kívül még számos dolgot kipróbálhatsz, amit hangulatépítőnek érzel.

Próbálj ki minél többet!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.