Karácsonyi gondolatok

karácsonyi gondolatok

Karácsonyi merengés

Az ünnep lehetőséget ad a magunkba tekintésre, ez végződhet pozitív tanulság levonással, de enyhe keserű szájízzel is. Ne búsulj, fontos meglátni a múltban elkövetett hibákat, le kell vonni a következtetéseket, hogy ne kövessük el őket újra és újra.

Egy nem elképzeléseink szerint zárt év még nem jelenti azt, hogy a következő ne lehetne sokkal jobb, mint amit elvárunk és eltervezünk. A tervek támpontok, útmutatást adnak, hogy merre haladjunk, de olykor lehet kicsit változtatni rajtuk, önmagunk érdekében.

Az élet néha váratlan meglepetésekkel is szolgálhat, tárd ki a szíved, légy nyitott az új kihívásokra. Hiszen hogyan fejlődhetnénk, ha elzárkózunk minden újtól, ismeretlentől?

Ne feledd! Az építő kritika hasznos lehet időnként, de hogyha folyamatosan, minden ok nélkül kapsz nem megfelelő biztatást, talán az már túlmutat az építő kritika fogalmán, meglehet, hogy az inkább féltékenység.

Egy új év kezdetével lehetőséget kapunk a változásra, a fejlődésre, az önmagunk elé állított elvárások megugrására. A lényeg csupán az, hogy mindezt magunkért tegyük, ne mások unszolására.

Hogyan szeretnél élni, milyen szabályok fontosak számodra? Mindig tartsd szem előtt, hogy mindenkinek nem lehet megfelelni, és nem is az a cél, egy valakinek kell minden körülmény között megfelelned, az pedig te magad vagy.

A karácsony számodra mit jelent? Boldog, meghitt perceket a szeretteiddel vagy eszeveszett kapkodást az utolsó percekig, hogy minden tökéletes legyen? Te döntöd el számodra mi a fontosabb, hogy kellően megélhesd az ünnep adta öröm minden percét vagy inkább az elismerésekre és az elégedett véleményekre összpontosítasz. Ne szalaszd el a boldogságot a külcsín tökéletesítgetése közepette.

A belső béke fontosabb, mint a külsőségek, az ajándék mérete elhanyagolható, hogyha szeretettel adják. Az ajándékozó személye jelentősebb, mint maga a meglepetés. A saját belső karácsonyodat pedig nem helyettesítheti semmiféle tárgy.

Egy betegség még nem ok arra, hogy elhagyd az ünnepi lelkületed. Idei karácsony csak egy van, úgy éld meg, hogy emlékezetes, szeretetteljes és vidám legyen.

Nem létezik olyan család, amely mentes a gondoktól, egy személynek ezerféle baja lehet, olyan is, amelyet ügyesen palástol, de attól még jelen van az életében, ezért ne ítélkezz, ne képzeld azt, hogy másnak mindene makulátlan.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.