Kamu csodaszerek veszélyei!

kamu csodaszerek veszélyei

Hogyan ismerd fel, mire figyelj oda?

Bizonyára te is ismersz, láttál vagy hallottál már a „klasszikus” mindenre jó, és egy csapásra megoldja az összes problémádat kamu csodaszerekről.

A legfőbb baj azon kívül, hogy hamisan kecsegtet várható pozitív előnyökkel, a megtévesztés, a rossz hiteltelen információ további terjedése, és a valóban beteg egyének normális kezelésének a késleltetése ezen termékek miatt.

Gondolj csak bele, nem létezik olyan megoldás, ami néhány napon belül, ráadásul szinte minimális erőbefektetés nélkül azonnali hatást hozhatna.

Megértem, hogy a legtöbben arra vágynak, hogy se perc alatt, nulla erőbefektetéssel fogyjanak le, vagy pikk-pakk helyreállítsanak egy komolyabb, évek alatt kialakult egészségügyi problémát. Mégsem ilyen egyszerű, nem az a valóság, hogy semmit sem teszünk és minden rendeződik.

Melyek ezen kamu csodaszerek legkedveltebb területei?

A testsúlyproblémákkal küzdők elsődleges célpontok, szinte tömegével lehet látni a zavaróbbnál zavaróbb ízléstelen reklámokat, amelyekben mindent megígérnek, csakhogy vásárlásra bírják a nagy nehezen kattintó személyeket.

A fogyókúrázás mellett szintén elterjedt a gyógyíthatatlan, vagy már súlyosan megbetegedett egyének kábítása ilyen-olyan „hiperszerekkel”.

Azontúl, hogy etikátlan szórakozni az amúgy is keményen küzdő betegekkel, nagyon fontos vigyázni, nehogy még több kárt tegyen adott kamu csodaszer.

Miért veszélyesek?

Nem oldják meg a problémát.

Átverik az embereket, lehúzzák komolyabb összegekkel.

Akár kárt is tehetnek a szervezetben.

Az áldozatok szakemberek helyett egy álcsodaszerben bízva kezdik meg a „kezelést”, „életmódváltást”, ezzel jelentős időveszteséget generálva.

Honnan ismerhetőek fel ezen termékek?

Egyrészt nagyon kevés a valódi információ róluk, magáról a cégről is. Megeshet, hogy amint bővebben utána szeretnénk járni, egy másik teljesen különböző oldalra navigál át, ahol szintén nem kapunk kellő információt.

Nincsenek információk, vagy csak hiányosan az összetevőkről. Megtévesztő módon van tálalva.
Azt sem tudod, hogy konkrétan ki forgalmazza, semmilyen cím, elérhetőség, vagy ha igen, akkor is kuszán.
Fontos ismertetőjelei még, hogy azonnali megoldást, és nulla energiaráfordítással kínálnak, persze általában elég magas összegért.

Hogyan szűrheted ki?

Megbízható oldalakról, és szakemberek által is jóváhagyott, ajánlott termékek közül érdemes csak válogatni. Fontos kikérned orvosod, gyógyszerészed tanácsait, mielőtt bármilyen kétes csodaszert alkalmaznál.
Keress rá a cégre, ha van ott név, keress rá a termékre is, nézegess kapcsolódó véleményeket, ám ezek is lehetnek gyanúsak. Szóval fő az óvatosság!

Inkább legyél gyanakvóbb, minthogy megjárd!

Mit kell figyelni?

Figyeld meg a terméket forgalmazó weboldal kapcsolati adatait, nézd meg találsz-e ÁSZF-et, szükséges nyilatkozatokat. Alaposan járd körül a témát!

A fogyasztószerek kapcsán megbízható, bejegyzett termékek közül válogass, a szakemberek bevonásával!

Kik vannak kitéve a veszélyeinek leginkább?

Legfőképp az idősebb egyének, akik eleve is tán nehezebben boldogulnak az internet adta útvesztőben. Emellett a kétségbeesetten változtatni akaró személyek, akiknek valós segítségre lenne szükségük nem pedig átverésre és becsapásra, hogy aztán bizalmatlanná váljanak.

Mindent összevetve, ha megtanulod kiszűrni a kamu csodaszereket, és elválasztani a valóban arra a célra alkalmazott, ismert, bejegyzett, szakemberek által is ajánlott termékektől, akkor sokkal kisebb lesz az esélye annak, hogy egy napon átverés áldozatává válj. Megértem, hogy egy kilátástalanabb helyzetben sokan hajlamosabbak vagyunk hiszékenyebbé válni, de ettől még óvatosan és körültekintően kell eljárni.

Megbízható oldalakról, megbízható emberektől tájékozódj!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.