Határozd meg pontosan mire van szükséged!


határozd meg pontosan mire van szükséged

A vizualizáció jelentősége

Sokat gondolok rá, bevonzom, álmodozom.” Bizonyára te is gyakran hallod ezeket a szavakat, s olykor biztosan te is elmerengsz azon, hogy vajon tényleg működhet-e, s ha igen mi a titka azoknak az egyéneknek, akik folyton csak a pozitív gondolatokról és a képzelet teremtő erejéről beszélnek.

Gondolkodtál már azon, hogy mekkora súlya van a képzelőerőnknek? S valójában, ha valamit nagyon sokszor elképzelünk és újra meg újra átélünk a gondolatainkban, azáltal be is vonzhatjuk? Akár hiszel benne, akár nem, azzal nem veszíthetsz, ha arra összpontosítasz, hogy mit szeretnél elérni az életben, és meghatározod, hogy pontosan mire vágysz.

Képzeld el a tökéletes társat, az első saját lakásodat, az ígéretes munkahelyet. Egy személy esetében ne azt hogyan nézzen ki, hanem milyen tulajdonságokkal rendelkezzen, s azt, hogy bizonyos helyzetekben hogyan reagálna, képzelj el konkrét szituációkat. Azért mondtam, hogy inkább helyzeteket, szitukat vizualizálj, mert sokkal erőteljesebb érzéseket vált ki belőled, hogyha átélhető szellemileg, amire gondolsz. Egy-egy kép is sokat jelenthet a pozitív erők mobilizálásához, azonban beleképzelni magadat egy élethelyzetbe sokkal jelentősebb az elméd számára. A „gondolkodj pozitívan” életstílust nem csak az optimista emberek használhatják, bárki alkalmazhatja annak érdekében, hogy jobbá tegye a saját életét.

Miért segíthet mindez?

Egyrészt, ha pozitívan vélekedsz önmagadról, a körülményeidről, s a világról, akkor sokkal szebbnek látod az egyszerű mindennapokat is. Kevesebbet keseregsz, elkezded felfedezni az apró örömöket az életben, s lassacskán ráébredsz, hogy nem érdemes a múltban élni, a régi sérelmeket évekig hordozni magadban. Idővel tudni és érezni fogod, hogy a hozzáállásod iszonyú sokat változtathat az egész életeden.

Segíthet abban is, hogy legyen miért kitartanod a nehéz időszakokban. Azáltal, hogy pozitívabb a szemléleted, s gyakran alkalmazod a „bevonzás gyakorlatát” még több célod lesz, hirtelen már nem fogod megvalósíthatatlanként felfogni őket. Sokkal megközelíthetőbbé válik a legtöbb kívánságod, amitől a hangulatod is javulni fog, és ennek még egy sor kedvező hozadéka lesz, mint például javulás az életviteledben, ami pedig a szervezeted számára egy óriási ajándék. Tehát érdemes kicsit felturbóznod a képzelőerődet, emellett a hozzáállásodat pozitívabb vizekre terelgetni. Ettől függetlenül lehetnek ugyanúgy rosszabb napjaid is, és nem kell a szőnyeg alá seperni a gondokat, azonban nem mindegy, hogy évekig szomorkodsz és látod szürkének az összes pillanatot, vagy csak időszakokra redukálva éled meg a nehézségeket.
Írd össze mire vágysz, képzeld el, és tegyél érte minden egyes nap! Légy derűlátóbb és bízz a saját képességeidben!


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.