Halld meg a belső hangod!


halld meg a belső hangodOly sokszor megtörténik, hogy felteszem magamban a kérdést: „miért nem hallgattam rá?”, pedig megéreztem, sejtettem, éreztem. Valami azt súgta, hogy… ne tegyem/tegyem.

Ismerősek ezek a gondolatok?

Bizonyára te is jól tudod miről beszélek, a belső hangodról, a belső „jótevődről”, aki vigyáz rád, és igyekszik mindig megvédeni, vagy éppen a helyes útra terelgetni. Ez a hang nem hallatja folyamatosan a hangját, nagyon kell figyelni és el kell csendesülni egy pillanatra. Nem minden esetben elég az, hogy gondolkodni kezdesz, rágódni valamin, néha nem hallani, olyan, mintha egy időre elvonult volna.

Nos, a baj csupán az, hogy joggal teheted fel a kérdést annak kapcsán, hogy vajon mindig a helyes cselekvésekre és a jó döntésekre ösztönöz, vagy esetleg időnként képes tévútra is vezetni?

Mitől függ az, hogy jó tanácsadó, vagy félrevezető és hamisan csengő?

Ezekre senki sem tudja konkrétan a válaszokat, csupán sejteni lehet a megbújó okokat, azonban egy dolgot célszerű elsajátítani, az önismereti elemzésen túl, mégpedig azt, hogy minél inkább összhangba kerülj önmagaddal. Ez furán hangzik első olvasásra, azonban mégsem teljesen az.

Képzelj el egy olyan személyt, aki totálisan utálja önmagát, aki folyton csak elégedetlenkedik, aki azt sem tudja, hogy mégis mit kellene szeretnie önmagában. Egy ilyen ember hogyan hallhatná meg a belső hangját, honnan tudhatná, hogy neki mi lenne a lehető legjobb? Hiszen nem szereti önnön lényét eléggé ahhoz, hogy jót akarjon magának, a belső hang zavart szenved, megeshet, hogy teljesen érzéketlenné válik az egyén a hanggal szemben.

Amennyiben még hallja őt, zavarodott, bizonytalan, hiszen maga az egyén is az, ez esetben természetes, hogy a belső énje is „rosszul funkcionál”. Nincs összhangban, harmóniában önmagával.

Nem reménytelen a helyzet, mert egy kis gyakorlással, és tudatos figyeléssel képes lehet bárki meghallani.

Fontos szem előtt tartani azt is, hogy ahhoz, hogy jobban megbarátkozzunk önmagunkkal, meg kell ismernünk, ki kell ismernünk az egész lényünket. S utána jöhet az elfogadás, és a tökéletes összhang a szeretett lényünkkel. Onnantól kezdve, megtanulsz bízni önmagadban, a döntéseidben, nem fogsz tétovázni, mert tudod, hogy ura vagy a cselekedeteidnek, minden döntést annak tudatában hozol meg, hogy az a lehető legjobb és legelőnyösebb legyen számodra.

Ne engedd át az egyedi, személyi tanácsadódat az enyészetnek, helyette inkább állítsd a szolgálatodba!

Te csak légy higgadt, koncentrálj és halld meg a „belső éned” mondanivalóját.

 Kiemelt fotó: Pixabay

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.