Ha a szüleimnek nem sikerült, nekem sem fog?

ha a szüleimnek nem sikerült, nekem sem fog?Tudni kell azt, hogy minden ember más-más tehetségekkel és tulajdonságokkal rendelkezik. A saját tudását, talentumait arra fordítja, amire szeretné, azt hozza ki belőle, amit csak tud. Ő maga gazdálkodik a képességeivel, s mindez nem függ a felmenői sikereitől, vagy kudarcaitól. Ő egy különálló személy, aki még bármire viheti az életben.

A minta, amit otthon látunk, befolyásolhat és kihathat ránk, de ettől függetlenül is mi döntjük el, hogy úgy akarunk-e élni, ahogyan ők vagy másképp.

A mai világban rengetegen elválnak, nagyon sokan cserbenhagyják a másikat, de ez nem egyenlő azzal, hogy nekünk ne sikerülhetne egy házasság, ami maradandó és tartalmas. Sokszor hallom, ahogyan mondják: „szüleimnek nem sikerült megtalálniuk a szerelmet, talán én sem fogom”, ez nem így van, mi nem ők vagyunk, hanem egy másik emberi lény. „A nagybátyám vállalkozni akart, de nem jött össze neki”, valamit rosszul csinált, ez nem jelenti azt, hogy nekünk is be fog csődölni a vállalkozásunk.

Próbáljuk meg nem azonosítani magunkat másokkal, sem mások hibáival. Mi nem a szüleink, rokonaink, barátaink vagyunk. Arra is sok példa van, hogy nehezebb életkörülményekből jövő fiatalok mégis megvalósítják álmaikat, nem törődnek bele, hogy ugyanazt az életet kell élniük, mint az őseiknek. Küzdenek és célt érnek.

Tehát felejtsük el azt a teóriát, hogy „nekik nem ment, nekem sem fog”. Helyette mondjuk azt, hogy NEKÜNK IGENIS SIKERÜLNI FOG!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.