Gondolatok egészségről és betegségről

egészségről és betegségről“Mikor az ember megbetegszik, hirtelen felértékelődik az egészség fontossága, ami régen természetes és magától értetődő volt, később már vágyakozás tárgya lesz, s minden más elhalványodik mellette.

Ismertem valakit, aki oly kevésre becsülte az egészségét, s mikor már úgy érezte elveszítheti, elszégyellte magát és harcba szállt a betegséggel.

Amíg a birtokunkban van kevésbé értékes számunkra, mint amikor egy része már elveszett.

Ne várj túl sokáig, mert ha az események már átfordulnak egy ponton, sokkal nehezebb lesz megváltoztatni a kimenetelt.

A betegség viharában egészen távolinak tűnhet a gyógyulás lehetősége, de sosem elég távoli ahhoz, hogy ne lehetne küzdeni érte.

Ne hibáztasd magadat a történtekért, helyette inkább szerezd vissza, ami elveszett egy időre.

Ne határolódj el, ne küzdj ellene, de legfőképp ne utáld a tested, amiért megbetegedett, hanem öleld át a hibáival együtt, s azután képes leszel segíteni neki a gyógyulásban.

Mit jelent egészségesnek lenni? Mentesen mindenféle testi és lelki rendellenességtől vagy elfogadni önmagunkat az időnként fellépő apró hibákkal és megpróbálni helyrehozni őket?

Van aki teljes testi jólét mellett sem képes egészségesnek érezni magát, míg más hajlandó egy egész életen át tartó betegség mellett is értékelni és megbecsülni az életét.

Kilépni a megszokottból és szembenézni az ismeretlennel sokkal nehezebb, mint a tétlenségben maradni, de ettől lesz különleges és jelentős lépés.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.