Gondolatok a boldogságról


gondolatok a boldogságrólMit jelent boldognak lenni? A boldogság állapot vagy egy érzés? Azt jelenti, hogy szeretem az életemet, megélem az adott pillanatot és úgy alakítom a napjaimat, hogy az a lehető legjobb legyen.

A boldogságot nem elég hajszolni, néha észre kell venni az apró kis örömöket, amelyek ajándékok a hét minden napján.

A boldogság sokszor csak látszólagos, a külsőségekre épül, de a légvárak nem elég erősek és nem valódiak, ezért ne törődj azzal, hogy mit látsz más emberek háza tájékán, foglalkozz a saját területeddel, s ott munkálkodj, önmagadért.

Boldognak lenni nem kiváltság, bárki képes lehet rá, hozzáállás és céltudatosság kérdése. A megfelelő hozzáállás ahhoz kell, hogy felismerje a boldogságának kulcsát, a céltudatosság pedig amiatt, hogy sose fáradjon el tenni érte.

Ha egy szóval kellene jellemezni a boldogságot, mit használnál? Életmód, életérzés, érzelem, állapot, vagy inkább te magad az elért álmaidban, a vágyott célokkal?

A boldogtalanság csak átmeneti, a boldogság is átmeneti? Vagy talán az egész csak a hangulatunkon és a körülményeken múlik? Ha ez utóbbi igaz, akkor azt jelenti, hogy mi tehetünk érte és ellene.

Bánat és öröm kéz a kézben, akárcsak a tűz és víz. Szerinted észrevennénk a boldogságot, hogyha folyamatosan csak örülnénk, és nem létezne szomorúság?

A rossz dolgok után vagy magukban a rossz dolgokban kedvező események is történnek, a kérdés, hogy képes vagy-e meglátni a jót a reménytelenségben is?

Mi célja van a boldogtalanságnak? Talán csupán annyi, hogy felnyissa a szemed és ösztönözzön a változásra.

A boldogság a pillanatokban rejlik, amelyek aprók és gyakran egészen észrevétlenek.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.