Előkészületek anyák napjára

anyák napjáraEgy édesanyának, nagymamának rengeteget jelent, ha gyermekei és unokái megemlékeznek róla, és egy napot teljesen neki szentelnek. A sok gondoskodás és önfeláldozás megjutalmazására nincsenek konkrét tippek, a lényeg a szándék és az apró gesztus. Természetesen az lenne a legjobb, ha nem csak anyák napján halmoznák el őket figyelmességgel, hanem az év többi napján is.

 

Interjú egy édesanyával

Az elmúlt évben milyen ajándékokkal kedveskedtek a gyermekei?

Virággal, jópofa fakanállal, kedves idézettel.

Melyik volt a legemlékezetesebb meglepetés?

Egyik gyermekem személyesen lepett meg egy cserepes virággal, számomra azért volt meglepetés, mert ő általában az őrült rohanásban elfelejtkezik az ünnepekről, születésnapokról.

Minek örülne leginkább?

Annak örülnék a legjobban, ha az összes gyerekem itt lenne és együtt örömben, boldogságban, szeretetben tudnánk eltölteni a napot.

Milyen a kapcsolata a gyerekeivel?

Úgy érzem ez egy egészséges, jó kapcsolat. Telefonon rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, sokat beszélgetünk. Minden fontos dolgot tudunk egymásról.

Mit üzen a „gyerekeknek”?

A gyerekeknek azt, hogy az ünnepeket igyekezzenek közösen együtt eltölteni. Mindig szakítsanak időt az ünnepek megülésére, fontosnak tartom a közös élményeket, családi összejöveteleket. A testvéri erős köteléket felnőttkorban is óvni kell, nem szabad hagyni, hogy az élet viharai elszakítsák és eltávolítsák egymástól.

Milyen jótanáccsal látná el az anyukákat, nagyikat?

Ha az ember anyává válik, számára az életben a legfontosabb a gyermeke.

A gyermek nevelésében a szeretet, a következetesség és megint a szeretet a leglényegesebb. A szülő a gyermek első példaképe, ezért viselkedése, magatartása nagyban befolyásolja a gyermek fejlődését. A családi minta emiatt nagyon fontos.

A nagymamalét az anyaságnak a megsokszorozódása örömben. A nagymamák hajlamosak elkényeztetni az unokákat, tekintve, hogy a nevelés nehezebb része a szülőket terheli, nekik pedig a gyerekekkel való felhőtlen játék a jutalmuk, amiért annak idején ők is ellátták szülői kötelezettségüket.

 

Még van néhány nap május első vasárnapjáig. Aki még nem gondolta ki mivel szeretne kedveskedni édesanyjának anyák napja alkalmából, még időben van.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.