Éld a saját életed!

éld az életedBizonyára már te is sokszor elgondolkodtál azon, hogy vajon milyen életet szeretnél élni, melyek az elvárásaid önmagad és mások irányába. S ezt vajon hogyan tudod összeegyeztetni a társadalom által elfogadott „szokványos” életmóddal.

Mi lehet a jobb választás? Ha úgy élsz, mint a legtöbben, de téged ez mégsem tesz boldoggá, vagy vállalod a kihívásaidat, a saját magad által felállított céljaidat megvalósítod, akkor is ha az nem könnyű feladat és esetleg „különcnek” néznek miatta?

A boldogság kulcsa nem a másokhoz való hasonlítgatásban és az ő életük másolásában rejlik. Meg kell találnod a saját utadat, és azokat a körülményeket, amelyek számodra ideálisak. Felesleges azt lesni, hogy ki hol tart éppen és milyen anyagi javakat halmozott fel, ha neked más kell, mint ami nekik van, akkor vállald fel és tegyél érte. Attól nem leszel rossz ember, mert nem olvadsz be és mersz egyedi lenni, mersz tenni az álmaidért. Azok az emberek, akik folyton folyvást lebeszélnek vagy elbizonytalanítanak önmagaddal és az érzéseiddel kapcsolatban, ők nem jó tanácsadók. Egyedül te érzed, hogy pontosan mire vágysz, hogyan szeretnél élni, ami mást boldoggá tesz, meglehet, hogy téged az éppen nem, csak még inkább frusztrál.

Hogyan változtass?

Először is meg kell fogalmaznod magadban, hogy milyen utat választasz, és azután eldönteni, hogy a boldogságodért miket vagy hajlandó megtenni. Tervezd meg az egész folyamatot. Minden egyes nap tegyél érte, valami apróság is már előrelépésnek számít. Számold fel azt a részét az életednek, amelyik nem építően hat rád. Ne félj attól, hogy egyedül maradsz, mert egészen biztos, hogy vannak olyan személyek, akik pont azért fognak igazán szeretni és melletted állni, mert egyéniség vagy, megvan benned a tűz, a szenvedély, s nem félsz tenni önmagad kiteljesedéséért. Végül is az az élet értelme, hogy boldogok legyünk és másoknak is szeretetet sugározzunk, de ez csak akkor történik meg, ha elégedettek is vagyunk.
Ne akarj más lenni, mint aki igazán te vagy. Erősítsd meg a jótulajdonságaidat, javíts a gyengéken, de eközben ne felejts el úgy élni, ahogyan számodra a legjobb.
Olvass naponta motivációs idézeteket, hallgass olyan zenét, amely kellően ösztönző ahhoz, hogy a hét minden napján kihasználd az idődet és elmondhasd, hogy ez egy eredményes és vidám hét volt, a többi is hasonlóan alakul majd, mert ez mind rajtam áll! Nem félek tenni az álmaimért!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.