Egy vírus viszontagságos élete

vírus

Egyszer egy őszi borongós napon egy kis vírus a levegőben lebegett mozdulatlanul. Tudta, hogy egyedül képtelen önálló életre. Nagy álmot dédelgetett magában, mégpedig azt, hogy egyszer sikerül gazdaszervezetet találnia magának és végre érezheti, hogy igazán él. Ezen felül szerette volna, ha többen lennének, nemcsak magányosan, egyedül ringatózna a szeles, esős időben. Amellett, hogy szüntelenül társaságra vágyott, erősen hitt abban, hogy idővel majd jóra fordul az élete és eljön a gazdája, hiszen úgy tudta az élet kiegyenlítődés, a sok rossz után csakis jó történhet.

Egy napon arra sétált egy kislány, Beáta, aki feltűnően jókedvű, barátságos lányként imádott sétálni, a rossz idő ellenére is. Ahogy elhaladt a kis vírus mellett, azonnal beszippantotta egy lélegzetvétellel.

A kicsi vírus igazán boldognak érezte magát, otthonra lelt, egy valódi, élettel teli szervezetre. Nyomban cselekedni kezdett, és még több vírus társat hozott létre.

Pár nappal később Beáta vadul tüsszögni kezdett, emellett kissé gyengének is érezte magát, de nem foglalkozott vele igazán.
– Majd holnapra biztosan elmúlik – gondolta magában.

Szerencsétlenségére nem lett jobban, sőt az orra bedugult, a torka megfájdult, és belázasodott.

Beáta csak ült a tévé előtt, játszani sem akart, nagyon megterhelte a szervezetét ez a kis céltudatos vírus, pontosabban már vírusok, hiszen rengetegen voltak, főhősünk pedig nagyon élvezte a testet, amelyben éldegélt. Új tervet eszelt ki, az egész szervezetet uralma alá akarta vonni. A vírus ott akart maradni az idők végezetéig, természetesen ez nem történhetett volna meg semmiképp, mivel az emberi test elhasználódik, nem bírja örökké, másrészt Beáta harcos kis katonái már rég a nyomába eredtek.

Egyik reggel iszonyatos köhögési roham tört rá, majd hirtelen egy hatalmasat tüsszentett, a kis vírus pedig sajnálatos módon kirepült Beáta orrüregéből.

vírus
A vírus
egyre csak szitkozódott: „kellett nekem visszatérnem a befogadóhelyre, pedig utálom az orrváladékot!”.

Így történt az az eset, hogy egy pillanatra teljesülhetett egy vírus álma is. Noha később ismét a levegőben találta magát, és várhatta következő áldozatát, továbbra is hitt abban, hogy lesz idő, amikor majd megint eljön számára az ünnepnap, amelyen meleg, szerető otthonra lelhet.

A vezérük nélkül maradt vírustársak nem bizonyultak elég erősnek, szépen lassan elhaláloztak, ugyanis Beáta immunrendszere legyőzte őket.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.