Egy kis ösztönző a fogyni vágyóknak


ösztönző a fogyni vágyóknak Először is légy büszke magadra, amiért belevágtál ebbe a küzdelmes feladatba.

Meglehet, hogy a kitűzött célod, még távolinak tűnik, de minden egyes lépéseddel közelebb kerülsz hozzá, hamarabb eléred, mint gondolnád.

Apránként kell megközelítened, minden nap egy kicsit tenni érte, s idővel be fog érni a kemény munkád gyümölcse.

Amire igazán szükséged lesz utad során, az AKARATERŐD, és a KITARTÁSOD.

Ha egyedül nem megy, fordulj segítségért. De semmiképp se add fel, amiatt, ha esetleg nincsenek melletted a szeretteid, barátaid, vagy nem támogatják a döntésedet. Ez esetben sem maradsz magadra, rengetegen tudnak segítő támaszt nyújtani, pl.: az egészségügyben dolgozók, edzők, trénerek, lelki terapeuták, dietetikusok stb. Biztos vagyok benne, hogy tőlük megkapod az ösztönző szavakat és a biztatást.

A legfontosabb tényező, az akaraterőd, s a kitartásod, ha ennek birtokában vagy, semmi sem állhat utadba. Neked kell akarnod igazán, és nem más miatt, nem a külsőségekért, hanem önmagadért. Az egészségedért. Ha elveszett egy része, akkor azért, hogy visszaszerezhesd, ha pedig még meg van, akkor azért, hogy megőrizhesd, s jobban érezhesd magad a bőrödben. Fitten és könnyebben végezhesd a mindennapjaidat.

Dobd le magadról a nyomasztó terheket!

A beszólogatós, gonoszkodó megjegyzéseket hagyd a hátad mögött, egyedül önmagadra és a célodra összpontosíts. A nehézségeken könnyebb túljutni, ha van egy elképzelt kép a fejedben arról, hogy pontosan mit szeretnél elérni/ milyennek szeretnéd látni magadat.

Figyelj oda a testedre, és a jelzéseire! Mindig csak annyit tégy meg, amennyi nem terhel meg túlzottan. Bízd magad szakemberekre, ha úgy érzed biztonságosabban és könnyebben tudsz haladni. A tested mellett a lelki jólétedre is figyelj oda, hiszen lelkileg is megterhelő és nehéz időszak.

Nézz bele a tükörbe, vedd szemügyre minden porcikádat. Ismerd fel, hogy szép vagy, plusz mínusz néhány kiló nem változtat a valódi szépségen, ami belülről fakad. Mindvégig szép leszel, a küzdelmes utad során is. Egy percig se gondold, hogy izzadtan, kimerülve nem vagy az, akkor vagy igazán ragyogó. Az erő, ami benned fokozatosan kibontakozik, hatalmas önbizalmat adhat, és ezt bizony mások is észre fogják venni. Egyre inkább büszkén és emelt fővel fogsz járni, minél keményebben küzdesz önmagadért. Tudni fogod, hogy ez nem ingyen kapott ajándék, ami az öledbe hullik. Tudni fogod, hogy egyedül a Te érdemed, a te verejtéked által teremtődött meg.

Mosolyogj és küzdj a céljaidért! El lehet őket érni, csak rajtad múlik.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.