Barbara, az eltökélt

barbara az eltökéltÉdesanyja látogatása után Bori komolyan elszánta magát, mégpedig annak kapcsán, hogy kinyomozza a rózsákat küldő személy kilétét, s azt is, hogy ki követte azon az éjszakán. Úgy vélte ideje megtudnia, hogy annak a férfinek milyen összeköttetései vannak, s lehet-e köze a művészhez. Elborították a rosszabbnál rosszabb elgondolások. Megelégelte jelenlegi helyzetét, s azon nyomban cselekedni akart.

Arra gondolt, ezúttal valami extrém külsőt választ, hogy zavartalanul végezhesse a nyomozgatást. Rövidebb, váll feletti vörös hajat képzelt el magának, tépett fazonnal. Borinak azonban jóval hosszabb volt a hajkoronája, ezért úgy döntött, hogy levág belőle, ne legyen olyan nehéz minden alkalommal a paróka alá igazítania. Az elkövetkezendő időszakban egy vörös démon lesz, akit senki sem billenthet ki egyensúlyából, de legfőképp nem hátráltathatják a tervében. Az új eltökélt karakterének a neve pedig Barbara lesz.

Borcsa üzent a családjának, miszerint néhány napra elutazik, pihenés gyanánt. A barátait viszont nem építette le, úgy határozott némelyikük talán még a segítségére lehet, egy esetlegesen bekövetkező nehéz helyzetben.

Barbara első körben a művész lakása körül akart szaglászni. Viszont ahhoz, hogy besétálhasson hozzá, két opció közül választhat. Az egyik szerint, elmegy ismét abba a galériába, ahol valószínűleg az áldozatait szokta összeszedni a kiemelt célpontja, és eljátssza a készségesen modellt álló hölgyet, eközben lenne rá módja, hogy picit jobban átnézhesse a lakást, noha ez meglehetősen veszélyes játszma lenne. A másik opció Barbara számára sokkal vonzóbb, ugyanakkor nem sokkal veszélytelenebb. Ez esetben ki kell derítenie, feltehetően milyen időszakban nem tartózkodik otthon a művész, Barbi ebben az időben közelebbről is szemügyre veheti a helyszínt, teljesen feltérképezheti a fickó szokásainak egy részét, átnézheti a tárgyait, ruháit, s felkutathat értékes nyomokat.

Barbi arra a meglátásra jutott, hogy a második változat szerint próbálja meg egy kicsit átvilágítani a férfit. Rizikós lépés, mert ha lebukik komoly bajba kerülhet. De ennek elkerülése végett kerít egy beépített embert, egy társat maga mellé, aki majd őrködik és mindenben közreműködik. Nehezen szánta rá magát erre a lépésre, ugyanis nem szívesen bízik meg másokban, ráadásul egy családtagot nem igen választhatna, ő azonnal lebeszélné tervéről, más részről belerángatni sem akarná egyiküket sem. Meg kell védenie őket, de ez csak úgy lehetséges, ha teljes mértékben elszeparálódik és kihagyja ebből szeretteit. Egyre csak azon filózott ki lehetne számára az ideális jelölt, talán egy barátja. S közülük ki? Végül hosszas vívódás után az egyetemen megismert Ádámot kérte fel eme kalandokkal teli és félelmetes pozícióra. Egy kávé mellett röviden beavatta a történetbe, de nem a teljes igazságba, ráadásul kicsit mellébeszélve. Előbb meg kellett bizonyosodnia arról, hogy bízhat-e régi barátjában.

A következő részben megtudod, sikerül-e Barbara projektje.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.