10 gondolat Doktor Cucutól

10 gondolatGondolatok Cucutól

1)

A makacsság árt az egészségnek, különösképpen, ha az a betegségbelátás hiányában, mérhetetlen tagadásban és a gyógykezelés hátráltatásában nyilvánul meg.

2)

Ne várj sokáig a cselekvés megkezdésével, mert az élet szempontjából minden egyes perc számít. Sosem tudni melyik perc hozza el a vissza nem fordíthatót.

3)

A gyógyulásba vetett hit épp oly hangsúlyos, mint maga a terápia.

4)

Sose becsüld le a szervezeted öngyógyító mechanizmusait, mert ha nem hiszel a saját gyógyulásodban, akkor hogyan segíthetne a világ összes gyógymódja?

5)

Empátia nélkül sosem érthetjük meg mások fájdalmát és a bennük lezajló történések által vezérelt cselekvések mikéntjét.

6)

Az empátia épp úgy fontos, mint maga a támogatás, hiszen mit ér a szavak által kimondott segítség, ha nincsen mögötte érzelem és megértés.

7)

Ne gondold, hogy a te problémád szégyellnivaló, olyan gondok is létezhetnek a világban, melyekről másoknak fogalma sincsen.

8)

Merj kérdezni és egyre többet megtudni a szervezeted működéséről, s a rá leselkedő veszélyekről, ugyanis ha kellő tudással felvértezve indulsz csatába, nagyobb eséllyel győzhetsz.

9)

Ne félj megmutatni igazi valódat, mert álarcban járni sokkal több energiát felemészt, mintha csak önfeledten, szabadon önmagadat adnád.

10)

A testvérek gyöngyszemek, melyeket a szívünk tájékán őrzünk, akárcsak egy féltve őrzött nyakláncot.

+1

Egy szeretett személy elvesztése olyan, mintha egy részünk megsemmisült volna, testünk jelzéseket küld és reagál a tragédiára, de agyunk fel nem foghatja mi történt.

Olvasd el Doktor Cucu gondolatai 2. részét is!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.