10 dolog, ami szebbé teheti a napodat!


tíz dolog, ami szebbé teheti a napodatA századik bejegyzés alkalmából egy listával készültem neked, de mielőtt elolvasnád, gondolkodj el azon, hogy milyen esetekben és mennyire jelentős a százas szám.

Képzeld el, hogy száz nap alatt mennyit változhat az időjárás, a természet jelentős átalakuláson megy keresztül.

Száz hónap alatt jelentősen átalakulhat egy ember élete, lehetséges, hogy már egy másik városban él, új házban, vagy befejezte tanulmányait, meghatározó eredményeket ért el a karrierjében, kimagasló tapasztalatokra tett szert.

Egy száz évet megélő embernek mekkora kincs, hiszen nem mindenki tudhat maga mögött ilyen szép kort.

 

 

10 dolog, ami szebbé teheti a napodat!

1. Állj meg egy kicsit a reggeli rohanás közben, add át magad teljesen a reggeli kávédnak/teádnak! Válassz mellé egy kis finomságot, teasütit, és egészen más hangulattal indul a napod. Ez csak akkor fog megtörténni, ha a reggeli falatozás közben semmi mással nem foglalkozol, nem nézel híreket, nem olvasol újságot, nem pakolászol egy-egy falat között, egyedül a reggelidre és az ízekre koncentrálsz.

Ne félj, nem vesz el sok időt, de egy 15-20 percet bizonyára nélkülözni tudsz, amit csak magadra fordítasz, (legalább csak néhány nap, ha nem is a hét minden napján).

2. Szippantsd be a nyár illatát!

A jó idő beköszöntével biztosan te is megtapasztaltad már, van egy jellegzetes illata ennek az évszaknak, melyet csak ezekben a hónapokban lehet érezni, olyasmi mint a ruhák friss illata, amelyek a kinti napsütésben száradtak meg, időnként mintha a víz és homok elegyével is keveredne. Te hogyan írnád le a nyár illatát? Édes, gyümölcsös, lágy szellővel, vagy inkább víz és napfény által közvetített? Számodra milyen élményt nyújt? Vagy inkább a hűsebb, ősziesebb, eső áztatta föld illatát kedveled?

3. Vedd szemügyre az időjárás nyújtotta szépséget!

Mindnek megvan a maga gyönyörűsége, egy esős fülledt napnak is, érezni ahogyan a hűs cseppek enyhülést nyújtanak a nyári forróságban, ugyanakkor látni a szikrázó napsütést a szinte felhőmentes kék ég ölében.

4. Érintkezz a természettel!

Sétálj egyet természetben/ülj ki a teraszra! Az elmét megnyugtatja a természet közelsége, olyankor lehetőség van egy kicsit elgondolkodni más dolgokon, nem csak a szoros napi határidőkön. Érdemes néha kimenni egy rövid időre, hogy meghallhasd a belső hangod.

5. Lásd meg a mindennapok apró örömeit! Figyelj fel a hétköznapok különlegességeire!

Minden egyes napnak van valami jellegzetessége, egy apróság, ami szokatlan, ami meglepő, ami kicsit más, mint a szokványos körforgás. Keresd és lásd meg ezeket az apróságokat, hogy megtörhessék a napi rutint.

6. Ne akarj  mindent egy nap alatt megoldani!

A régi bölcs mondás szerint a „mának elég a maga baja”, és az tényleg bőven elég, mindennap az aznapi gondokat, problémákat oldd meg, ne akarj egyszerre több heti dolgot megcsinálni előre, kimerít és kiüresít, az emberek hamar ki tudnak égni, ezért kell ügyesen beosztani az időt, és annyi terhet felvenni, amennyivel elbír az ember.

7. Jutalmazd meg magad munka után!

Jégkrém, jégkása, gyümölcslé jégkockákkal, egy hűs koktél, legyen részed egy hűsítő élményben a kimerítő munka végén, főként a forróbb napokon.

8. Kapcsold az agyad pihenő üzemmódba!

Amikor véget ér a hajtás, próbálj meg kikapcsolni, és letenni a tennivalókat, koncentrálj egy picit a pihenésedre bűntudat nélkül. A munka nem szalad el, neked is jár néhány óra, amikor nem gondolsz az elborító teendőkre.

9. Nézz meg este egy jó filmet pihenésképpen!

Bármilyen kategóriába sorolható film megteszi, ami számodra szórakoztató, ami segít a pihentető órák megteremtésében.

10. Alvás előtt hallgass zenét!

Olyat érdemes választani, ami segít az alvásra hangolódni, relaxáló hatású és megnyugtatja a zaklatott és túlpörgött elmét.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.